8D kummiyritysvierailulla 7.4.2017

8D-luokka vieraili GE Healtcarella Helsingin Vallilassa perjantaina 7.4.2017. Koko päivä meni vauhdikkaasti Esan ja Katjan tutussa ja turvallisessa ohjauksessa.

Ohjelma oli kiintoisa ja koostui viidestä demopisteestä, luennosta ja ryhmätyöosiosta. Demopisteet sijaitsivat eri puolilla tuotannon ja tuotekehityksen tiloja, ja saimme hyvän kuvan siitä, kuinka terveydenhoitoalan laitteita kehittävän ja valmistavan yrityksen jokapäiväinen arki on erittäin poikkitieteellistä. Insinööritieteiden osaajat niin koodauksen kuin mekaniikan puolelta tekevät sulavasti yhteistyötä niin fyysikoiden kuin biologian osaajien kanssa. Lopputuloksena syntyy yhtä lailla räätälöityjä ohjelmistoja kokoonpanolinjan robotteihin, kuin kokonaan uusia tuotteita ja niitä testaavia robotteja. Potilasmonitoroinnin kehittäminen vaatii jatkuvasti uuden luomista ja ennakkoluulotonta testausta. Demoesitykset olivat osittain englanniksi, sillä GE Healthcare on hyvin kansainvälinen henkilökunnaltaan ja alan työkieli on englanti. Kielitaidon merkitys korostuu monikansallisessa yrityksessä.

Lounaan jälkeen GE:ltä jo eläköitynyt teknologiajohtaja Börje Rantala piti puolen tunnin luennon GE Healthcaren merkittävimpien potilasmonitorointilaitteiden toiminnasta, toimintaperiaatteista ja niiden merkityksestä terveydenhuollossa. Börje olikin sopiva asiantuntija kertomaan aiheesta, sillä moni keskeinen tuote perustuu juuri hänen innovaatioihin ja patentteihin. Kiitokset vauhdikkaasta esityksestä!

Luennon jälkeen oppilaat siirtyivät pienryhmätyöskentelyyn. Tarkoituksena oli ideoida uusia testaustapoja GE Healthcaren kehittämälle uutuustuotteelle. Kyseinen potilasmonitorointiin liittyvä innovaatio tulee markkinoille vasta lähitulevaisuudessa, mutta me siis saimme siitä jo ensikokemukset. Ryhmät työskentelivät reippaasti ja esitykset saatiin pidettyä mukavasti päivän päätteeksi.

Kiitoksia Katjalle ja Esalle ja kaikille muille asiantuntijoille antamastanne antoisasta päivästä!

8D ja Seppo Hietaranta