OLARISSA OSATAAN YRITTÄÄ!

Olarin koulun 9E luokan kaksi oppilastyötä palkittiin 17.5.2017 Helsingin yliopiston Minerva-torilla järjestetyssä Yritys Hyvä 2017 -palkintojenjakotilaisuudessa.

Yritys Hyvä on valtakunnallisesti suurin lasten ja nuorten yrittäjyysaiheinen kilpailu kouluissa ja vapaa-ajan areenoilla. Perinne on pitkä, ensimmäinen kilpailu järjestettiin jo vuonna 1985, ja järjestäjinä toimivat Kehittämiskeskus Opinkirjo ja Yksityisyrittäjäin Säätiö. Kilpailu kannustaa pohtimaan yrittäjyyttä jo pienten esikouluikäisten kanssa, kuten myös perusasteella, lukioissa ja ammattioppilaitoksissa. Kilpailuun voi osallistua monin eri tavoin. Kilpailutöissä osallistujat muun muassa pääsevät tuomaan esiin omaa osaamistaan, ideoivat ja innovoivat uutta liiketoimintaa tai tekevät yrittäjämäisiä projekteja.

Olarin koulusta Xuefei Wu nappasi voiton omassa sarjassaan visuaalisuutta, runollisuutta, antiikin mytologiaa ja astronomiaa taidokkaasti yhdistelevällä yksilötyöllään ”Elämäni aarrekartta”. Kilpailuraati luonnehti työtä ”mielenkiintoiseksi ja erilaiseksi tarinaksi, jossa tekijän elämäkerta, toivottava tulevaisuus ja mielikuvitus yhdistyvät hienosti. Työstä näkee, että tekijältä löytyy sisäistä yrittäjyyttä.”

Oona Paloheimo, Emma Perttilä ja Nina Turunen tarttuivat puolestaan Suomen satavuotisjuhlien kunniaksi tulevaisuuden sankaritarina -teemaan, josta he pokkasivat voiton ”Arjen supersankarit” lyhytelokuva- ja portfolio-ryhmätyöllään. Sankareissa ja yrittäjissä onkin jotain samaa; molemmat ottavat kohtalon omiin käsiinsä ja heillä on rohkeutta kulkea valittua polkuaan. Työtä kehuttiin ”analyyttiseksi ja rakentavaksi, jossa huomio on sekä kansakunnan rakentamisessa että arjen pienissä teoissa. Nuoret ovat todella paneutuneet työhön ja rakentaneet hyvän kokonaisuuden.”

Katso video: https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=fMiN2fV6DrM

Kaiken kaikkiaan loppukilpailuun lähetettiin 510 työtä 1250 taitavalta lapselta ja nuorelta. Tänä vuonna valittiin 21 voittajaa ja kahdelle työlle myönnettiin kunniamaininta.

Henna Jouhki ja Sanna Keränen