Olarin opiskelijat Kiinassa

14.05.2018

Kiina-kurssin 18 opiskelijaa vietti toukokuun ensimmäisen viikon Shanghaissa ystävyyskoulumme Southwest Weiyu Middle Schoolin vieraina. Opiskelijat asuivat perheissä ja tutustuivat näin perinjuurin kiinalaiseen elämänmenoon. Viikkoon mahtui niin kouluarkea, yritysvierailut kummiyrityksellemme Koneella ja Microsoftilla sekä Shanghain historiaan ja tulevaisuuteen tutustumista. Vierailimme myös Suomen Shanghain konsulaatissa. Kuvassa opiskelijat ovat itse valmistamiensa naamioiden takana. Kiinalle niin tärkeän Pekingin oopperan

Olarilaiset Berliinissä 11.-18.4.2018

03.05.2018

Keväisen viikon aikana tutustuimme Berliinin nähtävyyksiin ja kävimme myös katsomassa musikaalin Ghost. Kokopäivän retki suuntautui Potsdamin kuninkaalliseen loistoon. Viikonloppuna isäntäperheet järjestivät runsaasti erilaista ohjelmaa. Opintokäyntejä tehtiin virallisen ohjelman puitteissa vielä mm. Holocaust-muistomerkille, tutustuttiin Topographie des Terrors -näyttelyyn ja valtiopäivätaloon. Mielenkiintoinen oli myös vierailu Saksan Suomi-instituuttiin. Saksalaiset tekevät vastavierailun Olariin syksyllä. Perttu Ståhlberg

Oikea ajoitus ratkaisevaa yrittämisessä

11.04.2018

Teknologiayritys ja ravintolaruokaa välittävän Woltin perustaja Juhani Mykkänen vieraili 10.4 yrittäjäkurssin vieraana Olarissa. Hän kertoi tarinan omasta urapolustaan monitoimimiehestä start-up -yrittäjäksi. Lisäksi hän puhui idean kehittämisestä liiketoiminnaksi – 7 oppia Woltista. Lopuksi Juhani antoi opiskelijoille tärkeän viestin: joutuessasi valitsemaan eri vaihtoehdoista, valitse se, josta syntyy paras tarina.

Olarilaiset Orion-vierailulla

08.11.2017

Tiistaina 31.10.2017 toisen vuosikurssin kemian opiskelijat pääsivät lääkefirma Orionin pääkonttorille vierailulle. Ensin saimme pienen aamupalatarjoilun, joka oli meille nälkäisille lukiolaisille mukavan vieraanvarainen yllätys.

Science-kurssilaisten vierailu Aallon oppimiskeskukseen 9.10.2017

24.10.2017

Ensimmäisen vuosikurssin Science-kurssilaiset   vierailivat Aalto yliopiston oppimiskeskuksessa opettaja Anu Penttilän kanssa. Vierailun tarkoituksena oli perehtyä tiedonhakuun Aallossa ja hakea tietoa alkaviin projektitöihin.

Saksalaisen vaihtokoulumme 13 opiskelijaa ja kaksi opettajaa olivat vieraina Olarissa 4.-11.10.

19.10.2017

Kouluun tutustumisen ja isäntäperheiden järjestämän vapaa-ajan ohjelman lisäksi osallistuimme myös mm. saksaksi opastettuihin Helsingin ja Suomenlinnan kiertokävelyihin. Tutustuimme myös Kiasman ARS17 -näyttelyyn. Olarin lukiolaiset lähtevät vastavierailulle Berliiniin ensi huhtikuussa.