Koko Eurooppa lukee – Olarin lukio lukee

28.04.2019

 

Kuluneella lukuviikolla kerrottiin positiivinen ja odotustenvastainen uutinen: lukeminen on edelleen yksi suosituimmista suomalaisten harrastuksista.  Säännöllisesti lukevien ihmisten määrä onkin lisääntynyt verrattuna 2000-luvun alun lukemiin. Sen sijaan luettavien teosten määrä on vähentynyt.

 

Marjukka Peltonen vinkkaamassa kirjallisuutta opiskelijoille.

Valtakunnallisen lukuviikon teemana oli Koko Eurooppa lukee. Lukuviikolla myös Olarin lukiossa ja koulussa muistutettiin lukemisen tärkeydestä ja jaettiin lukuvinkkejä muun muassa aamunavauksessa ja oppitunneilla. Vierailulle saapui Espoon kaupungin johtava kirjastopedagogi Marjukka Peltonen, joka vinkkasi  kiinnostavaa kirjallisuutta opiskelijoille. Yleisönä oli opiskelijoita kahdeksasluokkalaisista lukion kakkosvuositason opiskelijoihin. Marjukka esitteli reilussa tunnissa yli kaksikymmentä teosta, joten jokaiselle löytyi varmasti houkuttelevia teoksia luettavaksi.

 

Myös yläkoulun oppilaat jakoivat kirjavinkkejä.

Lukion opiskelijat lukivat lukuklubissa valitsemiaan novelleja tai muuta kirjallisuutta ääneen toisilleen. Opiskelijat tekivät myös juhlallisen lukulupauksen, jossa he sitoutuivat lukemaan tällä viikolla kirjallisuutta tai lehteä valitsemalleen henkilölle. Lukulupausten mukaan lukutuokioita saavat muun muassa pikkusisarukset, vanhemmat, isovanhemmat, kissat, koirat, kasvit, serkut, naapurin lapset ja lemmikkikilpikonna.