Olarin Lukion opiskelijat laskettelemassa Rukalla

23.03.2018

Liikunnan riemua, uusien asioiden oppimista, naurua, ehkä hieman tuskaista hiihtoa ja revontulia. Vähintään tätä kaikkea tarjosi tämän vuoden laskettelukurssi – tarkemmin sanottuna yhdessä liikkuen -kurssi. Tässä muutama ripaus kurssilta…

Lähdimme kohti Rukaa sunnuntai-iltana Olarin koulun pihalta 11.3. Bussin kyytiin nousi 23 Olarin akatemian innokasta opiskelijaa, jotka olivat kaikki valmiita tulevaan viikkoon. Bussimatka oli pitkä, mutta aika taittui nopeasti kuunnellen musiikkia, tehden viimeisiä koulutehtäviä ja noh… nukkuen.

Koko viikon laskupäivät koostuivat niin auringosta, pakkasesta, kuin lumisateestakin. Vaikka etenkin ensimmäisenä päivänä väsytti, väsymys unohtui kokonaan, sillä Rukan rinteet olivat hyvässä kunnossa ja laskeminen hyvässä seurassa teki päivästä entistä paremman.

Jokainen kurssin opiskelija sai varmasti paljon uusia oppimiskokemuksia – ei ainostaan laskutekniikassa, jota viikon aikana opeteltiin kurssilaisten johdolla, vaan myös mm. matematiikassa. Viikon aikana kakkoset muistelivatkin vektorien ominaisuuksia ja kongruensin laskemista. Ykköset taas pääsivät kuuntelemaan pohdintoja derivoimisen suhteen.

Foamroller -hierontaa Riitan johdolla, kylmää avantoa ja Knupan vitsejä päästiin myös kokeilemaan ja kuulemaan. Myös erittäin “helppo” hiihtoreissu päästiin hiihtämään – ei ihme, että tämä osuus olikin ainakin opettajamme Knupan suosikki.

Viimeisenä iltana kurssilaiset jättivät kouluhommat ja pelasivat yhdessä esimerkiksi biljardia. Illan kruunasi upeat revontulet, jotka tanssahtelivat vihreiden ja liilojen aaltojen lailla öisellä tähtitaivaalla.