Olarin opiskelijat Sokrates-väittelykilpailussa

25.01.2018

Olarin Väittele ja vakuuta, innovoi ja innosta -teemakurssin opiskelijat osallistuivat valtakunnalliseen Sokrates-väittelykilpailuun, joka järjestettiin Helsingissä Paasitornissa Nufitin eli Nuorten filosofitapahtuman yhteydessä 19.-20.1. Kilpailun teemana oli tänä vuonna absurdi.

Kilpailujoukkueeseemme kuuluivat Aino Lehto, Maksim Kurdyukov, Jaakko Pohto, Jaakko Pöntinen, Niko Toivonen sekä Wilhelm Vaakanainen. Alkulohkossa vastaan tulivat Kulosaaren ja Tikkurilan lukiot. Olari väitteli aiheista Nykyinen länsimainen kehoihanne on absurdi sekä Ajattelua ei voi opettaa. Ensimmäisen tiukan väittelyn voitti Kulosaari. Toiseen väittelyyn lähdettiin eri strategialla, joka toimikin, sillä Olari peittosi Tikkurilan lukion erittäin vahvoilla argumenteilla ja nopealla reagoinnilla.

Väittelykilpailun strategiaa luomassa.

Hienoa heittäytymistä ja hyvää henkeä osoitti myös opiskelijamme Tommi Malmelin, joka hyppäsi ex tempore Tapiolan lukion joukkueeseen, josta puuttui väittelijä.

Vaikka Olarin joukkue ei edennyt alkulohkoa pidemmälle, oli kokemus mahtava. Väittelyiden lisäksi tapahtumassa oli lukuisa määrä kiinnostavia filosofian, tieteen, yhteiskunnan ja taiteen vaikuttajien luentoja.

Olarin lukio oli tänä vuonna ensimmäisestä kertaa tapahtumassa mukana, mutta ei varmasti viimeistä kertaa. Ensi vuonna ehdottomasti uudelleen!