Kemiakilpailussa menestyneet onnistuivat myös Komppa-päivillä

10.05.2012

Kemianteollisuus ry ja Suomalaisten Kemistien Seura järjestävät vuosittain lukion valtakunnallisen kemiakilpailun parhaimmistolle ja heidän opettajilleen yhteiset Komppa-päivät 3.-4.5.2012. Tällä kertaa Komppa-päivät järjestettiin pääkaupunkiseudulla ja mukana oli Olarin lukiosta kemiakilpailun perussarjan voittanut Mika Muhonen sekä Laura Antola (2. sija), Samuli Ylänen (14. sija) ja Janne Laurikainen (16. sija) sekä kemian opettajat Anu Penttilä ja Kirsi Vakkilainen.

Komppa-päivät aloitettiin Helsingin yliopiston kemian laitoksella, jossa perinteiseen tapaan järjestettiin ensin kokeellinen kilpailu perussarjassa menestyneille opiskelijoille. Kokeellisessa kilpailussa piti määrittää oksalaatti-ionien ja oksaalihapon pitoisuudet titraamalla näyteliuos kahdella eri menetelmällä.

Lounaan jälkeen oli vuorossa vierailu Valion tutkimus- ja tuotekehityskeskukseen. Vierailun aluksi Valion työntekijät kertoivat Valiosta yrityksenä, työstään sekä miten olivat Valiolle päätyneet. Sitten oli vuorossa kierros Valion tutkimuslaboratorioihin, joissa tutkijat esittelivät vierailijoille laitteiden toimintaa. Päivän lopuksi komppapäiväläiset pääsivät näkemään Artturi Ilmari Virtasen museoidun työhuoneen.

Ilta jatkui vierailulla Luonnontieteelliseen museoon. Museovierailuun kuului opastuskierros kahdessa ryhmässä ja sen jälkeen syötiin maittava illallinen museon tiloissa.

Perjantaina bussi ajoi komppapäiväläiset Porvooseen Neste Oilin öljynjalostamolle. Esittelyn ja kierroksen jälkeen päivä päättyi palkintojen jakoon, jossa julkistettiin kokeellisen kilpailun tulokset. Olarilaisten upeat tulokset olivat Lauran 1. sija, Samulin 3. sija ja Mikan 4. sija. Janne ei tällä kertaa yltänyt palkintosijalle, mutta hän olikin ilmeisesti ainoa kokeelliseen kisaan osallistunut ykkösvuosikurssilainen.

Neste Oilin jalostamolla Samuli Ylänen, Laura Antola, Janne Laurikainen ja Mika Muhonen

 


Laura tutustumassa elämän historiaan luonnontieteellisessä museossa

Onnea hienoista suorituksista olarilaisille!

 

Lisää aiheesta muualla:

http://www.chemind.fi/tiedote?id=28240545

http://www.luma.fi/artikkelit/1221/kemian-taitajia-palkittiin-jaelleen-komppa-paeivillae

http://www.maol.fi/kilpailut/4tieteenkisat/lukion-kemia/?L=wbgnrstsdmtmvy