Siirry suoraan sisältöön

Lukio kurssit

Lukio kurssit - mitä kaikkea sinun tuleekaan tietää?

Lukioon siirtyminen voi tuntua jännittävältä. Yläasteen jälkeen oma luokka lähtee kuka minnekin, joten vanhoja kavereita ei välttämättä tule samaan lukioon. Näin käy monesti erityisesti silloin, kun kyseessä on erityislukio. Tällaisia ovat esimerkiksi kuvataide-, musiikki- ja urheilulukiot. Lukiossa tutustutaan siis niin uusiin ihmisiin kuin myös joihinkin uusiin oppiaineisiin. Lukiossa opiskeleminen on siinä mielessä vapaampaa, että kurssit saa päättää monilta osin itse. Toki aineissa on pakollisia kursseja, jotka jokaisen lukiolaisen tulee suorittaa. Esimerkiksi matematiikan voi valita lyhyenä tai pitkänä. Lukion pitkä matematiikka vaatii paljon matemaattista kiinnostusta ja myös osaamista.

Lukio kurssit valitaan aina jaksoittain. Kaikkea ei siis tarvitse päättää kerralla, vaan kurssitarjotin päivittyy sen mukaa, mikä jakso on menossa. Kaikkia oppiaineita ei ole kaikilla jaksoilla.

Kurssitarjotin antaa mahdollisuuden valita

Lukiossa opiskelevat valitsevat siis opiskelemansa kurssit kurssitarjottimesta. Nykyään se tapahtuu netissä, jossa voi myös päästä selaamaan kaikkea muutakin lukio-opintoihin kuuluvaa. Tämän nettisivun avulla saat hyvän käsityksen siitä, miten usein kursseja valitaan ja mitä kannattaa valita.

Se onkin hyvä kysymys, mitä lukiokursseja sitten kannattaa valita? Lukiossa opiskelevien tulisi valita aina niitä kursseja, jotka kiinnostavat itseä. Sellaisista kursseista on hyötyä myös tulevaisuudessa. Sen sijaan musiikkia taitamattoman ei välttämättä kannata ottaa ylimääräisiä kursseja musiikista. Matemaattista älykkyyttä omaavan taas kannattaa panostaa pitkään matematiikkaan, koska sillä voi olla merkitystä jatko-opintojen kannalta.

Lukio kurssit tarjoavat paljon valikoimaa

Miten lukion arvosanat määräytyvät?

Se vaihtelee lukioittain, kuinka arvosanat annetaan. Kannattaa huomioida heti alkuun, että lukion arvosanat eivät ole sama asia kuin ylioppilaskokeen arvosanat. Lukion arvosanoja annetaan yleensä numeroin neljästä kymmeneen. Jos todistuksessa on yksi nelonen, se voidaan vielä hyväksyä. Sen sijaan useammalla nelosella jonkun kurssin joutuu uusimaan.

Tältä nettisivulta voit lukea myös siitä, että joskus lukio arvosanat voidaan antaa kirjaimina. Yleisimmin käytetty kirjain on S. Se tarkoittaa, että kurssi on suoritettu. Toinen todistuksissa paljon käytetty kirjain on H. Silloin kurssi taas on hyväksytty. Lue lisää sivuston artikkeleista, milloin lukiokurssit arvostellaan kirjaimin tyypillisten numeroiden sijaan.

Lukio kurssit tarjoavat paljon valikoimaa

Lukio kurssit - lue tämä sivusto ennen kuin aloitat opiskelun

Tämä nettisivu, Olari haluaa tiedottaa lukiossa opiskelemisesta, lukiokursseista ja kurssien arvosanoista. Toki käytännöt vaihtelevat hieman lukioittain, mutta pääsääntöisesti lukiot toimivat samalla tavalla. Valitse itsellesi sopivat lukio kurssit, panosta niiden opiskeluun ja kerää hyvät arvosanat todistusta varten. Ahkera opiskeleminen auttaa myös ylioppilaskirjoituksissa, sillä lukulomalla ei tarvitse lukea niin paljon, kun asiat ovat tuoreessa muistissa. Ylioppilastodistus vaikuttaa tulevaisuuden opiskelumahdollisuuksiin, koska sillä pyritään jatkokoulutuspaikkoihin.

Jos haaveena on esimerkiksi insinöörin opinnot, lukion pitkä matematiikka on melkeinpä pakollinen valinta. Pitkä matematiikka ei kuitenkaan ole helppoa, joten matematiikasta täytyy tosissaan pitää, että se kannattaa valita. Toki valintaa voi muuttaa myös kesken opiskelun. Sama pätee kaikkiin kursseihin. Suunnitelmat tulevaisuutta varten voivat selkiytyä lukion aikana, joten lukioon mennessä suunnitelmien ei tarvitse olla selvillä.